Uitgaan in Mallorca

Avonden op Mallorca zijn er om heerlijk te genieten van het warme terrasweer onder het genot van een frisse Mojito, of simpelweg een koud pilsje. Tot in de late uurtjes al pratend door genieten of er een stop op zetten en doorverhuizen naar een van de vele nachtclubs. Het is een gewoonte op Mallorca om eerst, tot een uur of tien ’s avonds, een borrel te drinken alvorens het uitgaansleven te gaan verkennen. En uitgaan op Mallorca beloofd een zinderende avond vol avontuur en verleiding. Uitgaan in een van de vele clubs op Mallorca is iets dat eigenlijk moet worden ervaren in plaats van worden beschreven.

Uitgaan op Mallorca

De meeste uitgaansgelegenheden op Mallorca openen de deuren rond 22.00 uur maar er zijn ook uitgaansgelegenheden die pas om 02.00 of zelfs pas later openen! De gebruikelijke sluitingstijden lopen uiteen van 05.00 tot soms wel 09.00 uur de volgende dag. Palma de Mallorca, de hoofdstad, kent een grote verscheidenheid aan barren, nachtclubs en café disco’s. Uitgaan in de hoofdstad wordt het meest gedaan in Santa Catalina, een klein maar erg gezellig stukje in de hoofdtad waar verdwalen moeilijk is. Het is grofweg 1 vierkante kilometer groot maar telt vele uitgaansgelegenheden. Ook de smalle straatjes achter Placa Llonja zijn een aanrader voor een avond genieten, in deze straatjes bevinden zich de voornaamste uitgaansgelegenheden van de hoofdstad. De vele dorpjes verspreid over het eiland, hebben bijna allemaal een stadsplein ofwel een ‘placa’. Versierd met gezellige lichtjes zijn de placa’s een verzamelpunt voor barren, café’s en restaurants. Zachte muziek, daverende lach salvo’s en het geroezemoes van pratende mensen dat zich versmelt tot een rustgevend stuk achtergrondmuziek. Uitgaan op Mallorca is divers en verveelt gegarandeert niet.

Verschillende clubs op Mallorca

Voor de jeugdige bezoekers die opzoek zijn naar een vakantie vol uitgaan, clubbing en nachtbraken zijn er een aantal leuke wetenswaardigheden over uitgaan in Mallorca. Malloca kent twee grote resorts waar men kan verblijven, te weten: Palma Nova en Magaluf. Er heerst absoluut geen concurrentie tussen de twee maar er wordt aan gasten van Palma Nova gerefereert als ‘een Nova’ en Gasten van resort Magaluf ‘een ‘Luf’, makkleijk zat om zo kenbaar te maken waar je verblijft, team Nova of ‘Luf. Uitgaan wordt gezamelijk gedaan, Nova’s zijn van harte welkom in Magaluf als er daar de beste Dj’s draaien en vice versa. Clubs als Boomerangs, Pacha of Bananas zijn meer dan beroemd door heel Europa en dit zijn maar drie van de vele clubs in het uitgaansleven op Mallorca die de bezoekers gegaragndeert lang wakker en dansend kunnen houden. Het eiland Mallorca verzorgd al zo’n 20 jaar de meest gave feesten die jaarlijks worden veheven tot een geheel nieuw niveau. Feesten en uitgaan op Mallorca is een leerschool voor de meest doorgewinterde feestganger en een ervaring like no other!