Playa Alcúdia


Playa Alcudia Mallorca

Playa Alcúdia, er wordt gezegd dat dit het beste strand is op Mallorca, maar dit is zeer omstreden gezien de hoeveelheid aan stranden dat Mallorca kent en er is de factor concurrentie onder resorts; wie wil er niet kunnen zeggen dat zijn/haar resort aan het beste strand op Mallorca ligt. Maar al met al is Playa Alcúdia een van de betere stranden op Mallorca. 9 á 10 kilometer aan parelwit zand en prachtig helderblauw water, dit strand loopt van Puerto Alcúdia tot Playa Muro en door naar Ca’n Picafort en de gehele afstand is een heerlijke wandeling.

Faciliteiten Playa Alcúdia

Zoals al gezegd bestaat het strand uit fijn wit zand en de zee helderblauw/turquoise en ondiep, ook is het fijn dat er altijd wel een zacht briesje staat opdat het nooit te heet wordt. Het strand heeft een aantal namen verdeeld over haar gehele lengte, zo is het eerste deel genaamd ‘Xara’, waar men ook over de boulevard kan lopen. Dan komt Playa Deportivo, het sport strand. Hier kan men windsurfen en andere watersporten beoefenen. Vervolgens komt Playa Muro in zicht waar het altijd gezellig is en men ook genoeg watersporten kan genieten. Hierna is het strand overgeleverd aan de natuur en dit stuk is ook deel van het Albufera natuur park. Het is een prachtig en rustig stuk strand dat voornamelijk uit rotsen bestaat, een aanrader om eens te gaan kijken.

Playa Alcúdia heeft veel barretjes, eettentjes en er is voldoende kustwacht en EHBO-posten. Het is een prachtig strand van de beste kwaliteit en het is gegarandeerd genieten voor iedereen.