Cala Portals Vells


Cala Portals Vells Mallorca

Cala Portals Vells is een prachtig beschermd gebied dat bestaat uit stranden en baaien en valt onder de gemeente Calvià. Cala Portals Vells ligt dicht bij (ongeveer 5 kilometer) het bekende en grote toeristische resort ‘Magaluf’. Het gebied bestaat uit baaien en prachtige bossen, de baaien zijn genaamd Sa Caleta en Sa Platgeta en aan de linker kant van het strand bevind zich een nudistenstrand. Het strand zelf is een zandstrand met een helderblauwe zee. De baai zorgt voor een prachtig uitzicht en de nodige beschutting.

Faciliteiten Cala Portals Vells

Cala Portals Vells is een druk strand, het ligt dicht bij een van de grootste resorts op Mallorca en voor de mensen die graag een rustige dag op het strand willen is het wellicht handig om Cala Portals Vells in het weekend te mijden. Als er een goed plekje gevonden moet worden is het een tip om vroeg op het strand te zijn om zo het beste stekje toe te eigenen. Op Cala Portals Vells kan er worden gegolfd, bij de ingang is er een mooie golfbaan genaamd ‘Golf Poniente’. Verder zijn er op Cala Portals Vells genoeg barretjes en restaurants, is het een uitstekend gebied om een heerlijke wandeling door te maken en er is gelegenheid voor jachten om anker te leggen.

Bereikbaarheid Cala Portals Vells

Cala Portals Vells is goed te bereiken met de auto en er is ook genoeg parkeergelegenheid, veel mensen kiezen er ook voor om vanuit Magaluf een wandeling te maken naar Cala Portals Vells. De taxi is een derde optie en veel gebruikte optie maar er kan ook een boot excursie gedaan worden naar Cala Portals Vells.