Cala Formentor


Cala Formentor Mallorca

Cala Formentor staat bekend als een van de mooiste plekken op het eiland Mallorca. Helaas is het zo dat deze plek is gevonden en momenteel ook een van de populairste plekken is op Mallorca in het hoogseizoen. Cala Formentor ligt in het noordwesten van Mallorca tussen prachtig glooiende bergen bedekt met deken van dennenbossen in de baai van Pollenca.

Faciliteiten Cala Formentor

Cala Formentor is gelegen op een prachtig stuk van het eiland met bossen, Bergen en rotsen als uitzicht en het strand dat prachtig wordt omhelst door de baai van Pollenca. Het zand is parelwit en zeer fijn terwijl de zee kraakhelder en turquoiseblauw is; picture perfect. Afgezien van de prachtige combinatie van strand, zee en omgeving is dit strand minder geschikt voor kinderen. Het is een klein strand met weinig ruimte en dat maakt het nog wel eens ongemakkelijk. Er is een café/restaurant aanwezig en er kunnen ligbedden gehuurd worden. Prijzen variëren van €4,50 voor een enkel ligbed tot €13,50 voor 2 ligbedden en een parasol.

Bereikbaarheid Cala Formentor

Cala Formentor is goed te bereiken met de auto, het is een mooie tocht door het Serra de Tramuntana gebergte met een aantal ‘stops’ waar foto’s gemaakt kunnen worden en men kan genieten van het adembenemende stuk pracht en praal van moeder natuur. Parkeren is er gratis helaas niet gratis, maar voor € 5,- sta je de hele dag goed. Er rijden ook bussen naar Cala Formentor maar een andere manier is per boot! Een absolute aanrader.