Cala Falco


Cala Falco Mallorca

Cala Falco, ten zuiden van Magaluf ligt het kleine, maar erg mooie en gezellige strandje Cala Falco. De zee is prachtig helder en ondiep en de rotsen van de baai die aan weerskanten omhoog reizen geven een prachtig effect, een waar kunstwerk van moeder natuur. Het strand zelf is klein maar redelijk diep, het parelwitte zand grenst aan de dennenbossen en de combinatie van geuren, kleuren, warmte en zeewind is onbeschrijflijk.

Faciliteiten Cala Falco

Cala Falco is een rustig strand met ondiep water en de baai houdt het redelijk windstil, al met al een kindvriendelijk strand waar met het gehele gezin genoten kan worden. Snorkelen en zwemmen zijn een aanrader want in het water bij Cala Falco, net buiten de baai, in oostelijke richting, ligt een oud wrak waar men naartoe kan zwemmen en rondom kan snorkelen. Op Cala Falco is maar een strandtent waar ligbedden gehuurd kunnen worden en wat kan worden gedronken en gegeten.

Bereikbaarheid Cala Falco

Cala Falco is een klein strand waar maar voor een aantal mensen plek is en dat houdt het heerlijk rustig. Ook is het redelijk lastig te vinden en een auto is absoluut nodig om er te komen. Het is de weg richting Cala Figuera en dan door naar Cala Vinyes. Vanaf hier is het eenrichtingsverkeer naar Cap de Figuera, de eerste weg naar rechts en dan is het opletten naar een bordje dat zegt ‘Cala Falco’. Dit bord staat aan de linker kant maar de afslag zit aan de rechter kant, er is genoeg parkeerplaats en er staat een heerlijke dag strand te wachten.