Cala de Deià


Cala de Deia Mallorca

Cala de Deià is een van de meest intieme en gezellige strandjes op Mallorca, de setting is volgens de vele die er geweest zijn bijna perfect en een plaats om naar terug te keren. Het strand ligt op een klein stukje rijden van Deià, een van de chiquere stadjes op Mallorca en het is een kiezelstrand gevangen in een baai van rotsen.

Faciliteiten Cala de Deià

Een strand dat dicht bij een van de, dan wel niet het chicste stadje van Mallorca ligt herbergt eens in de zoveel tijd beroemdheden. Dus wanneer aanwezig op dit strand of in de stad, ogen openhouden want je weet nooit wie je tegen kan komen. Verder kan er op Cala de Deià heerlijk worden gesnorkeld en gezwommen. Er is een prachtig restaurant dat verse visgerechten serveert op een wandeling afstand van het strand en een tafel aan het uiteinde van het terras is een bezienswaardigheid an sich. Ook op het strand zelf zijn er een aantal restaurants die de gasten voorzien van heerlijke tapas of gewoon een lekker koud pilsje.

Bereikbaarheid Cala de Deià

Cala de Deià is te bereiken met de auto als u vanuit Deià richting Soller rijdt. Dan net buiten het dorp is er een afslag naar links waar voorzichtig gereden kan worden tot het eind waar zich een parkeerplaats bevind. Van daaruit is het nog zo’n kleine 200 meter naar het strand.