Mallorca Stranden

Baai en wit strand Mallorca

Mallorca kent vele mooie stranden, zoveel zelfs dat het lastig te zeggen is hoeveel stranden het er precies zijn. De meest bezochte stranden zijn natuurlijk al geindexeert en zijn welbekend bij het grote publiek. Wie niet van drukte houdt kan zijn hart ophalen aan de minder bekende, maar zeker niet minder mooie meer onbekende Mallorca stranden.
Mallorca staat bekend om haar prachtige parelwitte stranden die zorgen voor een groot deel van het toerisme. Heerlijk zwemmen in het helderblauwe water, je roes uitslapen na een lange nacht stappen, op de boulevard genieten van een spaanse almuerzo of gewoon relaxen in het zand. Het kan allemaal op de stranden van Mallorca!

Soorten stranden op Malloca

Mooiste stranden op Mallorca

Er kan met een gerust hart gesteld worden dat Mallorca in totaal meer dan 200 stranden telt waarvan het meerdendeel, circa 150, uit fijn en parel wit zand bestaan. Het strand bij de hoofdstad Palma de Mallorca genaamd Playa de Palma is zo’n vijf kilometer lang en afgeladen met toeristische faciliteiten als ligbedden, strandwinkels, restaurants en gezellige barretjes waar heerlijk genoten kan worden van een frisse versnapering in de zon of schaduw. Mallorca heeft een kustlijn van 554 kilometer lang en kent naast de toeristische stranden ook prachtige stekjes voor een onvergetelijke ervaring. Zo zijn er stranden die alleen te bereiken zijn na een lange wandeling door prachtige ongerepte natuur. Of stranden die alleen per boot of zelfs alleen per helicopter bereikbaar zijn, dat zijn stranden die een ultiem gevoel van vrijheid geven en waar privacy geen punt is. Parelwit zand, helderblauw water, een zacht zilt briesje en alleen het geluid van de branding op de achtergrond. Mallorca en haar stranden brengen een serene rust en een prachtig schouwspel voor iedereen.

Faciliteiten en populaire stranden

Populaire stranden op Mallorca

De toeristische stranden genieten faciliteiten als kustwacht en EHBO posten, ook wordt er aangegeven hoe het water is qua stroming en temperatuur, vaak wordt het vlaggensysteem hier gehanteerd. Dit is niet alleen veilig voor gezinnen met jonge kinderen, ook voor surfers is dit een uitkomst.
Voor de jeugdige zwemmers is er een speciaal afgebakend gebied waarbinnen er maximaal genoten kan worden van waterpret! Ook voor bezoekers met een handicap is er op de stranden van Mallorca de mogelijkheid het water te betreden onder toezicht/begeleiding. De stranden of grotten die moeilijker te bereiken zijn maken soms deel uit van excursies maar een individueel bezoek is natuurlijk altijd mogelijk. Huur een auto en ontdek de geheime plekjes op Mallorca! Let wel op dat op de kleine, midner toeristische stranden, de EHBO of kustwacht hier maar heel selectief aanwezig is. Zoals de Spaanse cultuur dat betaamt is topless zonnen op de stranden van Mallorca totaal geen probleem. Nudisten stranden op Mallorca daarentegen zijn schaars met een slechts 3 stranden waar nudisme is toegestaan. De borden bij het entree van de desbetreffende stranden geven vaak al aan welk soort strand u betreedt.

Stranden Mallorca

Stranden op Mallorca zijn er in alle maten en soorten: kiezelstranden, zandstranden of zelfs grotten. De meeste stranden genieten geweldige faciliteiten waar menigeen kan worden verwend zoals dat op vakantie hoort. De drie meest populaire stranden op Mallorca zijn: Palma Nova, Magaluf en Alcudia. Het zijn de meest bezochte stranden op Mallorca en beschikken over talloze faciliteiten en activiteiten voor familie’s, stelletjes en groepen. Overige populaire stranden staan verder omschreven, maar als u graag minder druk bezochte stranden wilt bezoeken is er meer dan genoeg keuze. Om u hierbij te helpen is er een selectie gemaakt van de mooiste stranden Mallorca. U kunt ze gemakkelijk bekijken om daar uw keuze op af te stemmen.