Restaurants op Mallorca

Zoals een echt Spaans eiland dat betaamt beschikt Mallorca over een sublieme Spaanse cuisine die menig toerist laat hummen van genot. Tapas, albondigas, paëlla of overheerlijke zeevruchten - en dat in combinatie met een overheerlijke sangria of een spannende Spaanse wijn. Het zal onwennig aanvoelen voor de gemiddelde nuchtere hollander, soms zelfs wat brutaal in de mond, maar teleurstellen doet de Spaanse keuken niet.

Specialiteiten van Mallorca

Eten Mallorca

De Mallorcaanse keuken is wereldberoemd door de grote verscheidenheid die deze biedt. Met de grote verscheidenheid van de Mallorcaanse keuken wordt niet alleen gedoelt op de hoeveelheid aan gerechten, maar ook nog eens de hoge kwaliteit waaraan deze voldoen. Er zijn op Mallorca vier michelin sterren restaurants en nog veel meer restaurants die worden benoemd in gidsen als de michelingids. De grote hoeveelheden aan zeevruchten en mediterraanse producten die op Mallorca te vinden zijn trekken hordes van de beste chef koks ter wereld aan die maar al te graag willen experimenteren met deze grote variatie aan producten. Al deze factoren maken het op Mallorca voor zowel kok als gast een ware belevenis en een nieuwe ervaring wanneer er wordt genoten van de mallorcaanse cuisine.

Het is een absolute aanrader om, wanneer op vakantie in Mallorca, een restaurant te bezoeken dat zich specialiseerd in de traditionele gerechten van Mallorca. Deze traditionele specialiteiten gaan vaak al eeuwen door van generatie op generatie en de restauranteigenaren zijn hier dan ook trots op. De meeste specialiteiten bestaan uit verse groenten, prachtige olijf olie, verse vis of vlees en zijn door de jaren, oorlogen en bezettingen heen beïnvloed door veel verschillende culturen. Dit maakt de gerechten een kleurenpalet van culturen en een soort geschiedenisles op een bord. Maar wel de lekkerste geschiedinisles ooit. De traditionele gerechten blijven altijd het zelfde maar veel jonge chefs innoveren, met behoud van de originele smaak, de meeste gerechten om het oog ook te voeden. Ook zijn er natuurlijk veel variaties op traditionele specialiteiten die niet onder doen voor het originele gerecht. Deze gerechten zijn een waar spektakel en voor iedere bourgondische genieter een paradijs van vernieuwing.

Restaurants Mallorca

Voor ieder wat wils

Gezien de grote hoeveelheid culturen die Mallorca te verwerken krijgt als het gaat om toerisme, is het logisch dat er rekening gehouden wordt met uiteenlopende culinaire behoeften. Onder het grote arsenaal aan restaurants op Mallorca huizen er ook meedere van ‘s werelds beste restaurants. Het item ‘prijzen’ is op Malloca afhankelijk van wat voor sort restaurant er wordt bezocht. Er zijn goedkope restaurants, waarbij er echte Spaanse prijzen worden gehanteerd, maar er zijn ook sublieme sterren restaurants waar er goed geld gevraagd wordt voor hemels eten en drinken.

dranken op Mallorca

Mallroca kent naast traditionele gerechten natuurlijk ook een traditioneel drankje. Dit is een kruidendrank die voorkomt in twee smaken; zoet of droog. Herbas secos (droog) of herbas (dulces) zijn beiden gemaakt van anijszaden en daarnaast volgestopt met nog meer locale kruiden. Daarnaast is er ook nog een overheerlijke amandellikeur die absoluut niet overgeslagen mag worden als de kans zich voordoet. Maar het meest bekende drankje op Mallorca is een aperitief genaamd Palo, dit wordt gemaakt door karamel te mengen met kinabast.

Restaurants op mallorca zijn onontkoombaar, daar is de Mallorcaanse keuken simpelweg te goed voor. Het is een attractie en een drijfveer voor het eiland en haar inwoners, en het is waarschijnlijk iets waarop van uit Nederland wordt teruggedacht met een lach op het gezicht.