Mallorca Plaatsen

Mallorca, populairste eiland van de Balearische eilanden, heft bij haar bezoekers een speciale plaats in het hart. Dagen vol zon, feesten, prachtige bezienswaardigheden en altijd lachende mensen. Maar waar moet u naartoe op een eiland waar zoveel te doen is?

Plaatsen op Mallorca; Hoofdstad La Palma

Bij het overwegen welke plaatsen u een bezoek wilt brengen zijn er de gebruikelijke soorten filters die u toe kunt passen..Wordt het feesten of juist rust en stilte? Familie plaatsen of anders met een groep vrienden? Bezienswaardigheden of liever sporten? Of misschien wel een combinatie van deze facetten? Verspreid over Mallorca zijn vele plaatsen die een bezoek waard zijn, hoewel een groot deeel van het toerisme zich beperkt to de hoofdstad en feestresorts als Palma Nova en Magaluf. ’s Avonds stappen en overdag roes uitslapen op het strand of heerlijk shoppen in de drukke wiinkelstraten van Palma de Mallorca. Anderen zoeken liever de rust op en gaan met de gehele familie naar bijvoorbeel Puerto Pollensa waar men kan genieten van parelwitte stranden, waar er altijd toezicht is en er door iedereen in het helderblauwe water van de ondiepe baaigezwommen kan worden. Dergelijke plaatsen noemt men ‘picture perfect’ waarmee er gedoelt wordt op de uitgesproken schoonheid van de omgeving.

Het Noorden

Naast alle drukte van de resorts en weg van al het gefeest, ver in het noorden, liggen prachtige oud Romeinse dorpjes omsingeld door een adembenemend landschap. In deze dorpjes kan worden genoten van heerlijke traditionele maaltijden in restaurants aan het dorpsplein. Ook zijn er talloze outdoor activiteiten waar iedere avonturier vollop van kan genieten.

Het Westen

Serra de Tramuntana gebergte

Serra de Tramuntana. Van alle plaatsen op Mallorca is dit toch wel de meest indrukwekkende. Kleine dorpjes omringt door sinasappelboomgaarden en olijfgroeven liggen verspreid over de bergkam, bij bezoek aan deze dorpjes lijkt de tijd even stil te staan. Dit is perfect gebied voor wandelaars en fietsers. Een aantal plaatsen die bijna niet overgeslagen mogen worden: Jardins d’Alfabia, de meest prachtige tuinen en andere spectakels waar tevens genoten kan worden van een heerlijk vers geperst sapje van locale vruchten. Of het klooster de Lluc, het meest belangrijke en het meest heilige stuk van het eiland uit de pelgrimstijd in de 13e eeu. Een waar spektakel voor ieder die van bezienswaardigheden houdt.

Het binnenland

Het binnenland van Mallorca wordt minder vaak bezocht maar heeft een aantal leuke bezienswaardigheden. Zo zijn er vele markten en bazaars en komt hier de cultuur van Mallorca geheel tot zijn recht. Paarden en vee markten waar onder andere geiten, koeien en kippen traditioneel worden vehandeld zijn een leuke ervaring voor jong en oud. Ook is het mogelijk om in een aantal plaatsen in het binnenland van Mallorca wijnexcursies en rondleidingen te krijgen. Gezellig wijn proeven met bijbehorende lunch onder leiding van een Mallorcaanse somelier of de eigenaar van de wijngaard.