Excursies en attracties Mallorca

Met de hoeveelheid toerisme die Mallorca herbergt komen er vanzelfsprekend meer en meer excursies en attracties, dit om de grote hoeveelheid aan uiteenlopende behoeften te bevredigen. Veel van de excursies en attracties op Mallorca hebben te maken met watersport of ander vertier in of rondom het water. Het is over het gehele eiland duidelijk te merken dat Mallorca onlosmakelijk in verbinding staat met water(sport), feesten maar bovenal met genieten!

Trein Soller Mallorca

Op een vakantie in Mallorca van een aantal weken is men over het algemeen na een aantal dagen toe aan wat anders. Even wat minder strand, zan en zee kan makkelijk worden geregeld en verveling kan worden opgevangen door het maken van een van de vele excursues die worden aangeboden op het eiland. Als uitgaan of zelfverkenning bovenaan op de lijst staan en er is maar tijd voor 1 echte excursie is een trip naar ‘Soller’ een absolute aanrader. Dit omdat Mallorca zoveel moois te bieden heeft en een excursie naar Soller biedt een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden en stops waar maximaal genoten kan worden van de schoonheden van moeder natuur op Mallorca. Deze excursie begint met een trip naar Palma de Mallorca waarna er met een ouderwetse trein (zie de afbeelding rechts)) een trip naar en door Soller wordt gemaakt. De excursie duurt de hele dag en is goed voorzien van stops, etenstijd en er is zelfs tijd voor een spectaculaire wandeling op een van de kloven aan de kust. De eiland tour is de perfecte tour om in een dag Mallorca voor een groot gedeelte te zien om vervolgens weer lekker op het trand neer te ploffen.

Waterparken Mallorca

Aqualand biedt waterpret voor iedereen de gehele dag door. Het is een van de grootste waterpretparken in Europa en met glijbanen als de Kamikaze, de Black hole of de Grand Canyon is er zelfs voor de grootste waaghalzen spanning en sensatie te vinden. Natuurlijk is er ook ruimte en tijd om heerlijk te dobberen op de ‘Congo river’ in grote rubbere zemband. Aqualand is druk bezocht en het is dan ook een aanrader er vroeg bij te zijn om de beste plaatsen te bemachtigen.

Voor de wellness genieters is er een groot aanbod aan Spa’s op Mallorca, ieder erkent Hotel is voorzien van een luxieus Spa waar kan worden genoten van heerlijke massages, maskers, stoombaden en andere rustgevende behandelingen.

Catamaran, boten en zeilen in en bij Mallorca

Liever iets avontuurlijkers? De natuurlijke omgeving van Mallorca met zijn rotsachtige gesteentes, kraakheldere zee en stevige wind maken van zeilen op een catamaran, het bezoeken van grotten, een hele dag op zee om te duiken of snorkelen, jeep excursies, surfen, hiken of fietsen geweldige actviteiten op Mallorca. Dit is echter slechts een kleine greep uit de mogelijkheden, want Mallorca biedt ook nog talloze andere excursies en activiteiten. De natuur van Mallorca is divers en biedt aan avontureers, maar ook aan eenieder die meer van ontspannen houdt afwisselende keuzes. Er is voor iedere leeftijdgroep en vrijwel ieder zijn interesse wel een leuke excursie of acitviteit op Mallorca te doen. Bent u van plan op vakantie te gaan naar Mallorca? Doe dat dan niet onverzekerd. Sluit een dekkende reisverzekering af, zodat u voor eventuele ongevallen goed verzekerd bent. Voordelige verzekeringen kunt u vinden zoor goed te vergelijken, zoals bij verzekeringen-vergelijken.org. Dan betaalt u niet onnodig teveel en gaat u toch goed gedekt op vakantie naar Mallorca. Vergelijk verzekeringen online en bereidt u zich goed voor.

Palma de Mallorca, de hoofdstad. Resorts als Magaluf of Palma Nova voorzien geïnteresseerden van prachtige shows als de ‘Piraten show’. De shows zijn niet van lange duur, zo’n 45 minuten, maar zitten vol van actie, avontuur en fantasie. In hoog en laag seizoen biedt worden er op Mallorca excursies en attracties aangeboden voor iedereen.