Son Marroig

Son Marroig is een practig landgoed dat ooit heeft toebehoord aan de aartshertog van Oostenrijk, Luis Salvador van Habsburg. Het landgoed bestaat uit prachtige tuinen met daarin paviljoens en poorten, serres, grotten, pagodes (boeddhistische tempel) en balkons met uitzicht op de kliffen en de zee. Het ligt drie kilometer ten westen van het dorp Deià en is te bezichtigen met een ticket dat ter plekke gekocht kan worden.

Er is gratis parkeergelegenheid wanneer u met uw eigen auto besluit Son Marroig te bezoeken. Ook het prachtige uitzicht vanaf het zee-balkon en het restaurant, met haar eigen voortreffelijke uitzicht, zijn vrij toegankelijk zonder ticket. Op een heldere dag is het zelfs mogelijk om over het water, langs de rotskust helemaal door te kijken naar het eiland Sa Dragonera.

Het ticket makt het mogelijk om te genieten van alle pracht en praal in en rondom het huis en de tuinen. Luis Salvador staat op menig foto en schilderij in het huis, maar de muren kennen nog meer kunstwerken en zelfs de meubels zijn nog origineel, het is allemaal oud en zit vol geschidenis. Gelukkig zijn er daarom rondleidingen te volgen die een verhaal bij het visuele aspect voegen opdat het geheel duidelijk wordt.