Sóller

Sóller is een oude en idyllische stad gelegen in een prachtige vallei aan de noordwest kust van Mallorca. De stad is ongeveer drie kilometer landinwaarts gelegen van Port de Sóller en het is gemakkelijk bereikbaar vanaf Palma de Mallorca door een tunnel tegen een kleine vergoeding. Maar voor de avonturiers onder ons is er natuurlijk een meer gedenkwaardige manier om bij Sóller te geraken. Dit is niet met de fiets of te paard maar met een trein. Een oude trein - Ferrocarril de Sóller - dat werd opgericht in 1912. De trein heeft nog steeds zijn oorspronkelijke karakter. De spoorverbindingen van Sóller met de stad Palma De Mallorca maken meerdere ritten per dag.

Plaatsen om te bezoeken in Sóller

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Sóller is de kerk ontworpen door een leerling van de wereldberoemde Spaanse architect Gaudí, gelegen aan het centrale plein van de stad. De kerk is open voor het publiek, maar het is gesloten tijdens het siësta uur in de middag. Het centrale plein van Sóller is een prachtige plek voor een pauze om te genieten van wat tapas. Er zijn vele leuke tapas restaurants en cafés rond het plein in een prachtige omgeving. Wandelen rond de oude en smalle straatjes van Sóller is ook een geweldige manier om te verkennen en de schoonheid van de stad te ervaren. Het staat er vol van prachtige citroenbomen en langs de straten staan er bloemen, ook is er weinig verkeer. Een heerlijke trip om maximaal te ontspannen en te genieten van de schoonheid en eenvoud van Sóller. Ongelukjes kunnen in een klein hoekje zitten, waardoor een reisverzekering ook wanneer u naar Mallorca op vakantie gaat verstandig is. Vergelijkenvanreisverzekeringen.nl vergelijkt vrijwel al grote reisverzekeraars. Daar kunt u onafhankelijk een keuze maken uit goede reisverzekeringen.

Bij het station van Ferrocarril de Sóller zijn er gratis kunsttentoonstellingen. Ieder jaar is er een kunsttentoonstelling waarin stukken worden weergegeven van verschillende kunstenaars. Grote namen als Gaudì en Picasso zijn in voorgaande jaren al meedere malen gepasseerd.

U kunt ook een bezoek Port de Sóller met de tram, die begint bij het treinstation. Er zijn bijvoorbeeld vele goede visrestaurants en een aantal mooie stranden in Port de Sóller en de tram is een leuke ervaring op zich.