La Seu kathedraal

La Seu is een van 's werelds grootste katholieke kathedralen. De kathedraal is 121 meter lang en 55 meter breed. Het is een prachtig neogotisch gebouw uit de 14e eeuw gesticht door Jaime II. De kathedraal van Palma heet ‘La Seu’ en het wordt beschouwd als de vierde meest prachtige kerk in de wereld. De beroemde Catalaanse architect Antonio Gaudí zei over La Seu dat het "de grootste en meest volmaakte verwezenlijking van de gotische stijl in termen van harmonie, de bouw en mechanica".

De imposante klokkentoren huist 9 klokken, de meest bekende daarvan is "N'Eloi", 2 meter in diameter met een gewicht van 5.700 kg. Andere hoogtepunten van de kathedraal zijn de Mirada Portal, een Spaans gotisch meesterwerk in elkaar gezet in de periode 1389 – 1401, het oudste deel van de kerk en het koor gebied; een prachtig gezicht met 110 stoelen van prachtig walnoten hout.

De kathedraal is volledig gebouwd van zandsteen blokken of ‘ashlars’. Het eerste deel dat werd gebouwd was het koor, dit is het oostelijke deel. Hierna werden de noord en west gevels er bij gebouwd, hier zijn de imposante Puerta de Almudaina - Almudaina Entranc te vinden. Ten slotte werden de torens en de ondersteunende pijlers die in de zee staan gebouwd. Hier is Portaal el Mirador - Oogpunt Portal, (die momenteel gesloten is) te vinden. Het zuidelijke deel van de kathedraal kan worden waargenomen in al zijn pracht en praal van het Parc de la Mar - Park bij de zee.

Het totaal oppervlak van de kathedraal is 6.600 vierkante meter, met een capaciteit voor ongeeer 18.000 mensen, maar er zijn slechts een paar feestelijke gelegenheden per jaar waarbij er grote gemeenschappen de kerk vullen. Dan, wanneer de bezoekers luisteren naar de orgelmuziek, is de grandeur en aantrekkingskracht van de Gotische stijl echt een beetje te voelen.

Elk jaar wordt de zang van de ‘Sibil • la’ gezongen op kerstavond, tijdens de nachtmis in de kathedraal van Palma. De Sibil • la is een van de bekendste orakel tekens van de klassieke oudheid en haar aankondiging kondigt de komst van het Laatste Oordeel aan, voor iedereen.