La Llotja

De bezienswaardigheid La Llotja stamt uit 1426 en is een gebouw dat lastig valt te classificeren. Het 15e eeuwse bouwwerk heeft iets weg van een waardig kasteel of een soort burcht, maar daar is het iets te fragiel voor. Een kerk is het volgens de bevolking ook niet want het is opgezet door de gemeente omwille van handel.

Bijna 600 jaar geleden liepen er in La Llotja dus kooplieden en venters die handelde in allerlei prachtige goederen uit het oosten, het westen, het zuiden en de lokale goederen. Het gebouw is getekend door geschiedenis en cultuur, het is een spectaculair gezicht als men indenkt wat zich hier heeft afgespeeld en uit welke tijden dit gebouw komt.

De twee machtig grote torens die als tweelingen boven als uit steken. Bewerkte pilaren, de steunberen – het is een architecturaal hoogstandje uit de oudheid. La Llotja is een must see voor bezienswaardigheidsliefhebbers, momenteel is het cultureel erfgoed waar tentoonstellingen worden gehouden. Het is overdag geopend van 11 uur ’s ochtends tot 14.00 uur ’s middags, hier volgt siesta en vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur is het voor de tweede ronde geopend.