La Granja

La Granja is een monumentaal landhuis in het Tramuntana-gebergte in de buurt van de stad van Esporles. Het 3000 vierkante meter grote landhuis was oorspronkelijk een cisterciënzer klooster en werd 40 jaar geleden omgebouwd tot landhuis. Vandaag is La Granja dagelijks geopend voor toeristische bezoeken waar men in het landhuis verschillende portalen, eetzalen, slaapkamers, terrassen en zelfs gevangenissen kan bekijken, het meubulair staat overigens ook nog!. De tuin van La Granja strekt zich uit over 20.000 vierkante meter en is ook voor toeristen open. Met haar fonteinen, vijvers, mooie bloemen, prachtige oude bomen en verschillende wilde dieren is er ook voor de kinderen veel om van te genieten.

La Granja biedt ook gratis proeverijen van Mallorcaanse specialiteiten zoals jam, kaas, vijgen taart en "sobrassada", ook word er weergegeven hoe oude ambachten werden beoefend en gereedschappen en machines werden gehanteerd. Twee keer per week biedt La Granja toeristen de kans om hun speciale paardenshow, handwerk demonstraties, volksdans en muziek te aanschouwen.

Er is een cafetaria en een restaurant op het terrein waar er Mallorcaanse en regionale specialiteiten worden geserveerd. Speciale evenementen zoals bruiloften, jubilea, zakenlunches en-diners kunnen ook worden gehost op La Granja, de grootste ruimte heeft hier capaciteit voor 250 personen.

Toegang tot La Granja

La Granja is het best te bereiken via een georganiseerde bus excursie of met de auto. Bus reizen zijn verkrijgbaar bij de meeste resorts en meestal vallen deze samen met de speciale demonstratiedagen van La Granja. Ondanks het feit dat La Granja gelegen is in een vallei in het Tramuntana gebergte, is de route en weg naar La Granja vrij vlak (geen spaghetti wegen) en van goede kwaliteit. De route leidt u dwars door de mooie stad Esporles, waarna La Granja zichtbaar zal zijn. Maar wanneer er met de auto wordt gereisd is het verstandig om er vroeg bij te zijn gezien er parkeergelegenheid is voor ongeveer honderd auto's.