Fundación Yannick y Ben Jakober

Zes kilometer van Alcúdia af, langs de mooie weg Camí del Coll Baix, vindt u Sa Bassa Blanca, de thuisbasis van de Fundación Yannick y Ben Jakober.

Dit originele kunstcentrum is omgeven door een natuurpark (Anei). Het ondergrondse museum toont, permanent, een selectie van de Nins collectie, portretten van kinderen uit de 16de tot de 19de eeuw, een historisch-artistiek document over de jeugd in Europa tijdens een van de meest interessante periodes uit de Europese geschiedenis. In het hoofdgebouw is er een tentoonstelling van hedendaagse kunst, met werken van onder anderen Domenico Gnoli, Vu Cao Dam, Rebecca Horn en Meret Oppenheim.

De Fundación heeft ook een andere ondergrondse ruimte genaamd Sokrates, met werken van diverse kunstenaars zoals Miquel Barceló, Dolores Vita of Gerhard Merz, een esthetische ervaring. ‘Als bezoeker kan men wandelen in het beeldhouw park, een bevoorrechte plaats in de openlucht met sculpturen van grote afmetingen van erkende kunstenaars en beeldhouwers’ - volgens Ben Jakober en Yannick Vu.