Cova Blava

Cova Blava is een bezienswaardigheid voor de avonturier die veilig op avontuur wilt. De Cova Blava grot is intimiderend met haar 20 meter hoogte en ze is zo’n 40 meter diep. Het geeft een raar gevoel om te zijn omsingeld door aan de ene kant tonnen steen dat als een massief gevaarte boven je zweeft en aan de andere kant het water dat je omsingeld. De grot is natuurlijk gevormd door jaren van erosie door de zee, de diepte van het water in de grot is zo’n 20 meter.

De ingang van Cova Blava is klein, het laat degene die aankomen een heel ander beeld vormen van de grot dan dat het daadwerkelijk is. De ingang is klein, haast beklemmend, maar eenmaal binnen is de grot groots. Het prachtige van deze grot is dat juist omdat de mond zo klein is, het meeste ligt binnen in de grot van onderwater komt. Dit effect is bijna niet te beschrijven, de kleur blauw die het water de grot op deze manier geeft is in een woord ‘prachtig’ en zeker het bekijken waard.

Cova Blava is alleen te bezichtigen vanuit een boor, dit kan via de Cabrera Cruise excursies, deze sightseeing excursie start vanuit de haven van Colònia Sant Jordi.