Caves d' Arta

Wanneer er weinig tijd is om bezienswaardigheden te bezoeken op Mallorca, zijn deze grotten toch wel een ‘must see’. Cova d’ Arta liggen bij het plaatsje Arta in het noordoosten van Mallorca en het is een heel netwerk van grotten met prachtige stalagmieten en stalactieten. De grotten zijn zo imposant dat een eerdere bezoeker genaamd Jules Verne er zijn boek ‘Journey to the Centre of the Earth’.

De grotten zijn prachtig en hebben iets akeligs maar ook iets betoverends. Tegenwoordig is het geheel gereinigd en ontsmet van ongedierte opdat het toerisme er maximaal van kan genieten. Maar hoe zou het hebben gevoel om deze grotten te ontdekken? Het eerste persoon, de geoloog Edouard Martel zou zich waarschijnlijk wat minder op zijn gemak hebben gevoeld. De grotten zijn toevluchtsoort geweest voor schuilende Arabieren tijdens de christelijke verovering. En daarvoor was een opslagpunt of handelsgrot voor piraten uit de oude tijd.

De tour die genoten kan worden is een waar spektakel, speciale licht effecten zetten de verhalen kracht bij en de stalagmieten, stalactieten, het water en de geluiden geven een ambiance die u bij zullen blijven. De grootte van sommige grotten gaat de verbeelding te boven, sommige zijn groot genoeg om een kathedraal in te huizen.