Bezienswaardigheden Mallorca

Mallorca heeft vele bezienswaardigheden en attracties. Een middag shoppen, over een van de vele markten struinen, wandelen langs de kust en door grotten of historische gebouwen en kerken bezichtigen. Mallorca kent bezienswaardigheden genoeg.

Markten op Mallorca

Markt in Santa Maria, Mallorca

Mallorca heeft veel dorpjes en in ieder dorp is er wel eens per week een markt waar heerlijke etenswaren of prachtige kleding kan worden gekocht tegen Spaanse prijzen. Het is wel een aanrader om er vroeg bij te zijn gezien er naast Spaanse prijzen ook Spaanse tijden worden gehanteerd. Dit betekend Siesta. Tegen de klok van 14.00 – 15.00 uur sluiten alle winkels en kraampjes om het warmste deel van de dag te mijden. Maar geen zorgen, restaurants en lunchrooms zijn op deze tijden wel geopend opdat er vollop genoten kan worden van een heerlijke lunch.

De grootste markt op Mallorca is op donderdag en is te vinden in Inca. Echter, de meest populaire markt op Mallorca is te vinden in Santa Maria op zondag, waar men zegt dat er werkelijk ‘alles’ gekocht kan worden.

Klooster Monestir de Lluc

De kust van Mallorca bestaat uit een spectaculaire variatie van kliffen, grotten, bergen en stranden. De ene bezienswaardigheid nog prachtiger dan die daarvoor alhoewel er geen te vergelijken is met de ander. Wandelen of fietsen in het Serra de Tramuntana gebergte of door een van de vele grotten is gegarandeerd genieten van de overweldigende macht van moeder natuur op Mallorca. Liever wat minder avontuurlijk of wat dichter bij huis? De vele dorpjes zitten vol met verborgen schoonheden; monumentale gebouwen, pittoreske kerkjes en eeuwen oude stadspleinen uit de Romeinse tijd. Santa de Lluc, de meest heilige plek en bezienswaardigheid op Mallorca is een prachtig klooster in het Serra de Tramuntana gebergte. De weg er naartoe biedt genoeg schoonheden om van te genieten en dan komt het klooster zelf nog! Maar er is meer, Palma de Mallorca is goed voorzien van musea en andere tentoonstellingen. Het Museu de Mallorca is zonder twijfel het belangrijkste Museum op Mallorca, het is soms wat lastig om alles wat daar tentoon wordt gesteld goed te begrijpen doordat de eeuwen oude teksten niet duidelijk worden verklaart maar dat doet absoluut niet af aan het geheel. Het gebouw alleen is al een bezienswaardigheid ansich. Een schitterend 17e eeuws paleis dat schitterd in de reflectie van Mallorca’s prachtige cultuur.

Museu de Mallorca in La Palma

Festivals op Mallorca

Festival Nit de Foc, Mallorca

Tot slot kent Mallorca nog een aantal aan vaste data gebonden festivals die absoluut de moeite waard zijn om bij te wonen. Het grootste en meest bezochte festival is ‘Nit de Foc’, op 24 juni viert men dan het midzomerfeest met ‘de nacht van het vuur’ voor San Joan. Door de gehele stad Palma de Mallorca worden er vreugdesvuren aangestoken en er is prachtig vuurwerk te zien op het strand. Ook worden er toneelspelen opgevoerd met verklede lokale bewoners, zoals op de foto rechts. De vuurwerkshow begint een stuk later, om ongeveer 01.30 uur en duurt zo’n 20 minuten.

Wilt u hier bij zijn, dan hoeft u weinig moeite te doen. Door heel Mallorca wordt dit schouwspel, in alle dorpen op het eiland, herhaald. Een waar spektakel en een serieuze aanrader!