Autoverhuur op Mallorca

Ondanks het grote aanbod aan vervoersmiddelen vanuit het vliegveld en in de stad Palma de Mallorca is het fijn om niet geheel afhankelijk te zijn van voorafbepaalde tijden. Een huur auto is daarom een perfect vervoersmiddel om stranden mee te bezoeken, gebergten op te komen alvorens te gaan wandelen of om simpelweg de bezienswaardigheden te gaan bewonderen.

Bedrijven en tips

Het is gemakkelijk om bij aankomst op de luchthaven de autoverhuur bedrijven te vinden. Bedrijven als Avis, National, Hertz, Sixt, Budget car en Europcar zijn erkende europese autoverhuurbedrijven en bevinden zich allemaal op de luchthaven. Ook zijn er natuurlijk lokale bedrijven die auto’s verhuren zoals Centauro, Record Rent a Car of Goldcar. Er is de mogelijkheid om ter plaatsen een auto te huren of om dit vooraf te doen, het vooraf reserveren is een aanrader voor in de zomer. Mallorca’s vluchthaven is in hoogseizoen de druktste van Spanje en hoewel er veel auto’s zijn kan er schaarste voorkomen. Online boeken is vaak ook nog eens voordeliger en er is de mogelijkheid om een voorkeur aan een soort auto te geven. Ook voorkeuren voor extra assecoires als een kinderstoeltje, navigatie of extra bagagerekken zijn online makkelijker aan te geven/verkrijgen dan dat zoiets ter plaatsen kan.

Auto huren Mallorca

Verzekeren en betalen

Voor de jongere vakantiegangers is het wellicht goed te weten dat de gemiddelde autoverhuurder over het algemeen een minimumleeftijd steldt van 21 jaar oud. Verzekering tegen schade en diefstal kan worden gekocht bij de meeste autoverhuurbedrijven. Voor de betaling van het geheel is een credit card, mastercard, eurocard of Visa nodig op naam van de bestuurder.